نبيل فياض

مقالات مميزة

أهلا بكم في موقع الدكتور نبيل فياض

Petition

Den 5 maj 2015 sände Al Jazeera ett nytt avsnitt av debattprogrammet "Al Ittijah Al Mouaakes" på svenska "I Motsatt riktning" från deras studio i Qatar. Värd för programmet som sänds veckovis är den välkände och kontroversielle programledaren Dr Faisal Al-Kasem. I detta avsnitt diskuterade Dr Al-Kasem med sina två gäster en omröstning bland arabisktalande publik på Al Jazeera. Publiken fick då svara på frågan:

Tror du att Alawiterna har fördärvat det för sig (skjutit sig själv i foten)?

Dr Al-Kasem diskuterade resultatet med sina två gäster och uttryckte:

frågan borde i stället vara, bör vi utplåna dessa Alawiterna i sin helhet, inklusive deras barn?

Han fortsatte gång på gång med att avbryta ena gästens försvar av Alawiter genom bl a att förklara att "Alawiter är demoner.. värre än djävulen själv"! Han ville inte låta sin gäst att uttrycka sin åsikt utan att aggressivt avbryta honom hela tiden.

Dr Al-Kasem sammanfattade sin syn genom att säga:

"I grund och botten är det folkets rätt att kräva slakt av Alawiter".

Det vi här presenterar är bara en del av materialet som i sin helhet utgjorde ett angrepp och en uppvigling till utplåning av alla Alawiter. Uttalandet chockerade och förfärade tittarna. Att överhuvudtaget ta upp ämnen som sådant till diskussion är motbjudande.

Dr Al-Kasems show har lett till en mycket bred diskussion och fördömanden på sociala medier och arabiska och andra nyhetsnätverk. Den betraktades som en uttrycklig uppmaning att döda människor utifrån deras religiösa tillhörighet.

Med hänsyn till att dessa åtgärder strider mot FN:s konvention om förebyggande och bestraffning av folkmordsbrott (1948/09/12) Artikel III Punkt C som uttryckligen anser direkt och offentlig uppmaning till folkmord som en straffbar handling. Därför riktar vi vår petition till alla berörda myndigheter för att få Faisal Al-Kasem och Al Jazeera nätverk inför rätta. Genom att gå tillväga på detta sätt, sänder vi ett tydligt budskap om nolltolerans för offentlig anstiftan till våld för att därmed hindra andra i framtiden från att använda medieplattform för uppvigling till våld och dödande i en region där etniska och sekteristiska spänningar råder och hundratals dör varje dag.

https://goo.gl/Vzhiuf

Who's Online

42 زائر، ولايوجد أعضاء داخل الموقع

اشترك بالنشرة البريدية

أنت هنا: Home مقالات Petition